Illustrasjon PBL 4

NKF byggesak

Fordelene ved å delta i et byggesaksnettverk

Deltar din kommune i byggesaksnettverket? Har du råd til å la være? Byggesaksnettverkene gjennom Norsk Kommunalteknisk Forening kan være en viktig ressurs for kommuner i hele Norge. Vi har samlet seks grunner til å være med. 

1. Kunnskapsdeling og stadig lovendring

Å dele kunnskap og erfaringer med andre kommuner er en måte å bygge en sterkere og mer kompetent byggesaksavdeling. Byggesaksnettverket gir kommunene muligheten til å lære av hverandre, diskutere utfordringer og finne løsninger sammen. Resultatet? Bedre praksis, økt effektivitet og mer informerte beslutninger. 

Norsk bygningslov og plan- og bygningsloven er under stadig endring for å tilpasse seg nye samfunnsbehov og teknologiske fremskritt. Dette gjør det nødvendig for kommuner å holde seg oppdatert for å sikre korrekt saksbehandling og etterlevelse av loven. 

2. Samarbeid på tvers av kommuner

Gjennom deltakelse i byggesaksnettverket kan kommuner etablere verdifulle relasjoner med andre fagpersoner innenfor byggesaksområdet. Forskning har vist at samarbeid på tvers av offentlige enheter kan føre til bedre løsninger og mer effektiv tjenesteyting. Disse relasjonene kan være avgjørende når man står overfor spesielle utfordringer eller behøver råd og veiledning. 

Gull verdt for oss som er alene eller få
Fra nettverksdeltaker

3. Effektivitet og kvalitet

Deling av beste praksis og erfaringsutveksling kan hjelpe kommunene med å forbedre kvaliteten på tjenestene de tilbyr innenfor byggesaksområdet samtidig som de øker effektiviteten i saksbehandlingen. Dette kan føre til raskere godkjenninger, mer tilfredse borgere og et mer effektivt byråkrati. 

4. Være med å påvirke lover

Gjennom NKF kan du være med å påvirke utviklingen av byggesaksregelverket og politiske beslutninger som påvirker kommunene. Gjennom deltakelse i nettverket kan kommunene ha større innflytelse på disse prosessene og bidra til å forme fremtiden for byggesaksområdet. 

PS: Du trenger ikke være med i nettverkene for å delta på åpne høringsmøter. 

5. Økonomisk overkommelig og støtte fra rådgivere

Med en årlig kostnad som varierer etter innbyggertall, kan selv mindre kommuner ha råd til å delta. De små betaler mindre og de store betaler litt mer. Dette inkluderer to årlige møter, tilgang til verdifullt fagstoff, medlemskap i Teams-kanalen for kontinuerlig kontakt med andre deltakere og en ressursbase for spørsmål og veiledning.

NKF har også dedikerte nettverksrådgivere innenfor byggesaksområdet med lang og bred erfaring. De hjelper nettverkene med å hente inn foredragsholdere, forberede og gjennomføre møter, samt skriver gode referater som du kan ta med deg videre. 

 


Deltakelse i byggesaksnettverk gir kunnskap, nettverk, oppdatert informasjon, effektivitet og påvirkningsmuligheter som kan bidra til å styrke kommunens byggesaksavdeling og tjenester.  

For mer informasjon om nettverkene, og oversikt over hvem som er med, trykk her.

Ønsker din kommune å delta i dette verdifulle fellesskapet for byggesaksbehandlere kan du sende oss en e-post til jon.torp@kommunalteknikk.no.

Sammen kan vi bygge en bedre fremtid for våre kommuner og samfunnet som helhet.