Illustrasjonsbilde: KI-generert via OpenAI

Illustrasjonsbilde: KI-generert via OpenAI

Norsk Kommunalteknisk Forening

Reiser du alene på konferanse?

NKF har dette året deltatt på flere konferanser rettet mot byggesaksbehandling, og som den eneste representanten fra administrasjonen innen byggesak har jeg, på lik linje med mange andre, reist alene.  

Jon Adler Torp er rådgiver i NKF byggesak. Foto: Chris Caspersen
Jon Adler Torp er rådgiver i NKF byggesak. Foto: Chris Caspersen

Min erfaring med å reise alene på konferanse er ikke utelukkende positiv. Det er ikke alltid enkelt å finne sin plass i mengden, selv om målsetning og forventning til opplevelsen er lik for alle. Utfordringene begynner egentlig før konferansen starter; bare å ta steget og gjennomføre påmeldingen kan være en barriere for mange. Og hvis man ikke har avtalt å møte gamle kjente ved kaffeautomaten før konferansestart, hvor skal man da gjøre av seg under oppholdet?  

Følelsen av å være alene fikk jeg virkelig kjenne på under en sosial sammenkomst før middagsservingen under en av høstens konferanser. Uten reisefølge og uten noen avtalte ble jeg stående alene med glasset i hånden, smilende til alle uten at det førte til verken det ene eller det andre. Enda verre føltes det da jeg gikk rundt middagsbordene og lette etter et ledig sete hvor jeg kunne sette meg ned uten å forstyrre samtalene som allerede pågikk rundt bordet. Hadde jeg da kunne trylle meg hjem til trygge omgivelser hadde jeg gjort det på sekundet.  

Heldigvis finnes det mange imøtekommende og hyggelige mennesker der ute som gjerne gir plass ved bordene og åpner samtalene for en ekstra deltaker. Denne kvelden skylder jeg en stor takk til Drammen og Lunner som gjorde plass og 20 minutter senere var alle tanker om å trylle seg hjem glemt.   

Det er slik vi ønsker det skal være på våre konferanser og samlinger – at alle skal finne seg til rette under oppholdet og at alle skal kunne reise hjem fylt opp med ny kunnskap, nye bekjentskaper og gode minner.  

NKFs konferanser skal være en arena for kompetanseheving, nettverksbygging og sosialt samvær, for alle. Tilbudet skal være tilgjengelig uavhengig av om man kommer fra en kommune i nord eller sør, med mange eller få ansatte. Alle som ønsker det, skal kunne ta del i denne opplevelsen.  

Hvis du, som meg, reiser alene, setter jeg stor pris på om du sender meg en e-post slik at jeg og vi i NKF kan bidra til at alle har noen å møte i pausene og sitte sammen med rundt middagsbordet. På våre konferanser skal alle føle seg hjemme.  

Så ta kontakt og bli med til vinterens konferanse i Tromsø. Det kommer til å bli uforglemmelig! 

Julehilsen fra 
Jon Adler Torp 
NKF byggesak