NKF byggesak

Tilbakeblikk: Naturfarer i byggesak

Vi fortsetter vår nedtelling til Tromsøkonferansen 2024, og deler flere av høydepunktene fra konferansen i 2023. Andre innlegg som gjøres tilgjengelig er hentet fra byggesaksparallellen, og det er temaet Naturfarer som står på programmet. 

Alle byggeprosjekter må vurderes og klassifiseres etter risikonivå. Dette bestemmer omfanget av nødvendige sikkerhetsundersøkelser, med strengere krav for bygg med høyere risiko.    

Under konferansen i 2023 delte Gudrun Holm sine erfaringer om hvordan sin kommune arbeider for å sikre at det er utført en tilstrekkelig vurdering av naturfarer. I opptaket fra konferansen gir Gudrun en gjennomgang av hvilke tiltak sikkerhetskravene gjelder for, hvordan sikkerheten kan dokumenteres og hvem som er ansvarlig. Hun går også gjennom prosedyrer for vurdering og hva som kan ansees som kompenserende tiltak.   

Vi håper at flest mulig bruker avledningen og tar turen til Tromsø i 2024. Vi gjør oppmerksom på at fjorårets konferanse ble fulltegnet så her er det ingen grunn til å sitte på gjerdet å vente.

Her finner du både program og påmelding til konferansen.

Gudrun Holm Molde kommune Tromsokonferansen 23.jpg