Statens vegvesen har god dialog med arbeidsgruppa. Foto: Statens vegvesen

Statens vegvesen har god dialog med arbeidsgruppa. Foto: Statens vegvesen

Statens vegvesen

Vegeiers involvering til Digitalisering av veglister: Workshop 3

Våren 2023 lanseres første versjon av et nytt system som skal digitalisere og forenkle ajourføring av veglister. 

For å utvikle den beste løsningen er Statens vegvesen avhengig av en god dialog og bidrag fra vegeiere, og i den forbindelse har det blitt opprettet en arbeidsgruppe, hvor 12 kommuner og fylkeskommuner, sammen med Drift og Vedlikehold fra Statens Vegvesen, skal delta for å direkte påvirke utviklingen av løsningen.
 
4. og 5. januar deltok 9 vegeiere deltok i workshop med designere fordelt på to dager for å teste løsningen og komme med innspill til videre utvikling. Dag 1 ble brukt på brukertesting av en enkel, interaktiv prototype der deltakerne satt i grupper og fikk i oppgave å utføre typiske brukeroppgaver i prototypen. Gjennom testingen fikk designerne avdekket problemområder relatert til både brukervennligheten og innholdet i løsningen så langt. Under testen ble det også gode diskusjoner mellom vegeierne som gav oss god innsikt til videre arbeid.
 
Dag 2 oppsummerte gruppa tilbakemeldingene og innspillene fra brukertestingen i plenum, og diskuterte dette i mer detalj for å oppklare eventuelle spørsmål eller områder der vi fikk ulike tilbakemeldinger fra de forskjellige vegeierne. I tillegg fikk vegeierne mulighet til å komme med innspill på en mulig funksjon for å sammenligne vegeier, og om dette var noe de trengte eller ønsket seg.
For å utvikle den beste løsningen er Statens vegvesen avhengig av en god dialog og bidrag fra dere som vegeiere, og i den forbindelse har det blitt opprettet en arbeidsgruppe, hvor 12 kommuner og fylkeskommuner, sammen med Drift og Vedlikehold fra Statens Vegvesen, skal delta for å direkte påvirke utviklingen av løsningen.
 
Dersom vegeiere som ikke deltar i arbeidsgruppen har innspill eller spørsmål, kan disse rettes til Hanna Hole Kjøsen.