Gjentar suksessen: NKF og NEMFO inviterer igjen til webinarserie om legionellaforebygging. Her fra høstens webinarserie f.v. Ann Kristin Ødegård (Østensjø bydel), Ståle Grøthe (Helseetaten i Oslo) og Tore Fredriksen (Oslobygg KF). Foto: Julie Tollefsen

Gjentar suksessen: NKF inviterer til webinarserie om legionellaforebygging. Her fra høstens webinarserie f.v. Ann Kristin Ødegård (Østensjø bydel), Ståle Grøthe (Helseetaten i Oslo) og Tore Fredriksen (Oslobygg KF). Foto: Julie Tollefsen

NKF bygg og eiendom

Gjentar suksessen: Forebygging av legionella

Vi gjentar suksessen med legionellawebinarer. Flere hundre fikk høsten 2023 en nyttig gjennomgang av kunnskap og erfaring knyttet til hvordan forebygge Legionella. I april blir det på ny anledning til å lære.

– Oslobygg og Stavanger kommune har gjennomført flere studier som synliggjør at dagens praksis for å forebygge legionellasmitte er ressurskrevende og lite treffsikker. Webinarserien synliggjør hvordan kommunene med vannprøver og risikovurderinger, kan redusere kostnader og risiko, forklarer Tore Fredriksen fra Oslobygg. Fredriksen er en av bidragsyterne inn i Webinar serien.

Webinarserien gir nyttig gjennomgang for alle som har oppgaver og ansvar knyttet til å forbygge legionella. Forrige gang deltok blant annet driftsteknikere, forvaltere, HMS-rådgivere og personell med ansvar for tilsyn og kontroll.

Serien er bygget på en kunnskapsplattform med bidrag fra kommunene som eiendomsforvalter ved Oslobygg og Stavanger kommune, myndigheter ved Folkehelseinstituttet og Bydelsoverlegen, leverandører av vannprøver og analyse ved Unilabs, samt forskningsmiljøer ved Sintef og Legionella laboratoriet i Stavanger.

– Her blir det kunnskapsbygging for alle, forteller Tore Fredriksen: – Alt fra den praktiske biten knyttet til risikovurdering og vannprøvetaking til forskningsprosjektet Sessile i regi av Sintef.

Fredriksen håper på bred deltakelse også denne gangen og ønsker alle velkommen. Webinarene gjennomføres 10, 17 og 24 april.

legionella webinarserie header 2024 - oppdatert.png